Piettro Torchio

Traditional vypadá skvěle celý život, díky pořádným linkám a jednochuchýmu designu.

Co tě na Tradicionálu tak baví?

Vydrží všechno! Myslím, že je škoda, že si dneska spousta lidí nedělá tetování na celý život, ale často jen jako hezkej obrázek na Instagram nebo tak. Tradicional vydrží navždycky, pořádný linky a jednoduchý design je opravdu nejlepší volba, co se týče kůže a toho, jak s ní tetování stárne.

Co je populární v Brazílii?

Myslím, že scéna je všude tak nějak stejná... Máme spoustu kvalitních tatérů, kteří dělají dobře různé styly. Tak jako tady.

Co Traditional?

Jo, máme v Brazílii hodně dobrých tatérů a drží se na scéně už pěkně dlouho! Na Brazílii je skvělý to obrovský množství lidí co tu žije. Je to sakra velká země!

Jaký to je být tatér v Brazílii?

Tatéry dost omezuje Mafie, ale to nejen u nás. V Brazílii musí každej schovávat inkoust, nebo ho přelívat do falešných lahviček od nekvalitního inkoustu. Já naštěstí používám celou dobu Eternal Ink ( jeden z inkoustů, který je v Brazílii nelicencovaný), ani jsem nikdy nemusel měnit obaly, protože jsem pracoval v soukromém studiu, ale když děláš ve velkém studiu, musíš Eternal schovávat, nebo být kámoš s Mafií.

Vím, že děláš akupunkturu,je nějaká souvislost mezi ní a tetováním?

Samozřejmě, že je tam spojitost, jsou to přece jehly, co jdou pod kůži... Když tě při akupunktuře jehla zasáhne správně do energetického bodu, je to pro tebe dobře. Všechen stres a špatné věci můžou z těla unikat pryč. Tetovací strojek ale nejde tak hluboko, a jehla kůži zasahuje opakovaně, takže je to pro tělo spíš stres. Na některých místech, jako dlaně, uši a chodidla můžeš tetováním lidi zasáhnout do některých energetických bodů.

Máš novou kérku už několik dní pořád ve fólii, proč?

Jo, je to "5 days foil method" , vlastně kérku jen umyješ antibakteriálním mýdlem (2x denně), usušíš čistou papírovou utěrkou a zabalíš do fólie. Na malý tetovačky to nepotřebuješ, ale je to skvělý když máš něco většího, hodně barevnýho... Největší výhodou je, že tělo vůbec nemusí plýtvat energií na to, aby dělalo strupy a tím pádem má víc síly na samotné hojení. Občas se stane, že má někdo citlivou kůži a špatně na fólii reaguje, takže je to zase individuální. Základ je: Udržuj tetování čistý a vlhký!

Dobrý vědět... takže čím víc barev, tím těžší hojení?

Jo jo, je to tak, že se toho v tom místě děje strašně moc, když máš hodně barevný tetování...

Studoval jsi grafický design, ovlivňuje tě to nějak v tetování?

No, hodí se některý znalosti z pohledu umělce, kompozice, vyvážení, barvy, stínování, růžný směry atd...

Oblíbení umělci?

Mý oblíbení umělci jsou starý tatéři Sailor Jerry a Bert Grimm a současní tatéři Chad Koeplinger and Duncan X. A samozřejmě, další mý oblíbení umělci jsou muzikanti, hudba je pro mě hodně důležitá.

Follow Piettro Torchio

Text & foto: TerkaTetris