Alan Crisogano

"Dělám kérky který mě reprezentují. Věřím, že dobře fungují na kůži a nikdy nebudou jen móda"

Mám rád estetiku oldschoolovejch kérek jako měl Bon Scott z ACDC, taky sbírám nože, mám rád lebky a hady… takže dělám tyhle punk / biker kérky.

Hudba mě hodně ovlivnila už od začátu. Vlastně jsem se rozhodl, že budu tatér a bubeník potom co jsem viděl v telce video ACDC. Když jsem viděl bubeníka Petra Crisse a ty jeho kérky měl jsem jasno. Bylo mi tak 14 nebo 15 a hned jsem věděl co chci dělat, srandovní. Pak jsem poslouchal kapely jako Aerosmith, Kiss, ACDC a Iron Maiden a začal jsem se víc zajímat o punk. Kapely jako The Damned, Stooges, Buzzcocks, Clash, Ramones a začal jsem studovat jejich covery a celej tenhle punkovej vizuál. Došlo mi, že by to byly skvělý motivy na kérky no a z většiny se i kérky staly a tak se mi to celý potvrdilo. Jednou musím bejt bubeník a tatér.

Začal jsem pracovat v jednom studiu a tetoval hlavně kámoše. Pamatuju, že první kérka co jsem udělal byla růže. Nevěřím, že už to bude víc než 8 let.

Pro tatéra je důležitý mít identitu. Dělat co je pro tebe charakteristický, mít svůj styl. Znám hodně tatérů, ale jen některý práce jde rozeznat od ostatních. No a o to se snažím u svejch věcí, dát tomu něco jedinečnýho, co můžu udělat jen já.

Tohle je asi můj pátej guestspot v Tribu, na koncerty tady většinou není úplně čas, ale dost mě baví, že tu máte pivo levnější než vodu a hlavně to, že jsem tady nikdy neměl žádnej problém s policií nebo klientem.

Původně jsem z Brazílie, ale žiju už několik let v Itálii. Hudební scéna v Brazílii je cool, pořád můžeš vidět nový a nový kapely hrát spoustu různejch žánrů od alternative přes punk a metal a to mi bude vždycky chybět.

Kámo, poslechni si třeba některou z těchle kapel a stav se na kérku tý tvý. Asi budeš znát Slayer, Motorhead, Death in June, Killing Joke, Sonic youth nebo Meat Puppets.. No tak si zkus poslechnout nějaký kapely od nás z Brazílie jako Fellini, Hurtmold, Cankro, Ira!, 365 , Voluntários da Pátria nebo Patife band.

Text & foto: TerkaTetris

Follow @alancrisogano