Tetování v létě

Na tetování je nejlepší, že se můžeš tetovat pořád, kdekoliv a kdykoliv...

škoda jen, že toho místa na kůži tak rychle ubývá.

Jestli se tetovat v létě, záleží hlavně na vás

Jestli jedete na dovolenou, máte velký plány a chcete si užít pořádnej rock&roll, nemyslet na to, jestli jste si nezapomněli namazat kérku nebo jak ji nejlíp schovat před sluncem, počkejte s tetováním až se vrátíte. Nic vám neuteče (možná tatér na dovolenou) a hlavně si jde domluvit termín tak, že můžete jet z letiště klidně rovnou do Triba .-)

Jestli musíte mít tu kérku prostě hned - to úplně chápeme :), tak se o ni prosím starejte. Nepodceňujte rady tatéra a opravdu umývejte antibakteriálním mýdlem, osušte čistým ručníkem / papírovou utěrkou, namažte krémem a noste alespoň pár dnů volné, prodyšné oblečení, které vaše nové tetování schová před sluncem. Většinou stačí týden, to není zas tak strašný.

Čerstvé tetování potřebuje větší péči i po zahojení. Není to teda už tak nutný, jako během hojení, ale pokud se o tetování budete starat, vrátí se vám to. I nepotetovanou kůži byste v létě měli před sluncem chránit opalovacími krémy s minimálně 15-20 SPF. Čím víc budete tetování vystavovat slunečním paprskům, tím rychleji vám barvičky vyblednou. Současně používané pigmenty sice něco vydrží, ale i tak je potřeba tetování v létě chránit a víc se o něj starat.

Jednoduchou a praktickou volbou je tahle péče od Easy tattoo care SPF 50. Nezabere téměř žádné místo v tašce, jednoduše se používá a hlavně je určená přímo na tetování, takže skvěle funguje a před sluncem vás opravdu spolehlivě ochrání.

Na téma čím mazat čerstvé tetování bychom mohli udělat samostatný článek, protože každý tatér preferuje něco jiného. Na čem se ale shodneme se všemi je Hustle Butter - dlouho vydrží, krásně voní, kůže po něm nezůstává mastná a hlavně - obsahuje jen přírodní rostlinné oleje a složky takže je vhodný i pro vegany.

Umývat můžete třeba Protexem, který vás vyjde asi na 15,- Kč. Pokud ale chcete šetrnou péči určenou přímo pro tetování, sáhněte po produktech od Easy Tattoo care. Máme je jak samostatně, tak i v šikovném balení - antibakteriální mýdlo a krém na čerstvé tetování.

pozn. Tribo crew:

Pokud na dovolenou nejdete, ale každou chvíli usínáte opilí na sluníčku, protože to teplo je prostě bez toho píva nesnesitelný, noste u toho dlouhej rukáv nebo s tetováním rovněž počkejte. Jestli navíc máte problémy s rovnováhou a schopnost si lehce přivodit povrchová zranění, počkejte možná na úplně jiné roční období. Pokud se vám to ale děje pořád, tak naopak na nic nečekejte!

Fotky a text: Terka Tetris

Model: wolf.pain